21 Eylül 2014 Pazar

22- Yetenek Geliştirme

Bireyin kendisini geliştirmesi için yeteneklerini geliştirmesi ve yeni yeteneklere sahip olması lazımdır. 

Kimi yetenekler doğuştan vardır kimileri ise çalışarak ve çabalayarak sonradan gelişir.

Şehir toplumu yeteneklerin gelişmesine imkan bırakmaz. Düşünsenize örneğin bir bireyin trafikte kaybettikleri üç saatlik zamanın iki saati bir müzik enstrümanını öğrenmek için harcamaları veya 1 saatlik bir zamanı yeni yemekleri yapmayı öğrenmek için harcamaları ne kadar verimli olurdu. Bunu yerine şehir insanı kulağına kulaklık takıp dönüp durup aynı şarkıları dinliyor veya hazır yemek yiyip sağlıklı beslendiğini zannediyor. 

Ekolojik köy bireyin yeteneklerine ve yeni yeteneklerin gelişmesini önem verir. Düğme dikmeyi herkes bilir ama pantolonunun paçasını yaptırmak için terzi aranır. Terzi bir profesyoneldir. Ancak köy hayatında terzi iş kurmak için yeterince insan bulamayacağı için kalabalık yerlere kayacaktır. Basit dikiş işlemi için şehre gitmek zaman kaybına neden olacağından bu ve benzeri tamirat işleri için temel bilgilerin edinilmesi sağlanacaktır. 

Türk milletinin en tipik özelliklerinden biri hobi edinememesidir. Diğer toplumlarda bireyler boş zamanlarını değerlendirirler hatta boş zamanlardaki kazanımları bireylere yeni ufuklar açar. Hobi olarak başlanılan bir iş zamanla ana gelir kaynağı haline gelebilir. 

Şehir toplumunun mutsuz insana kendisine zevk veren hobisini geliştirebilirse yeni kazanımları hem mutlu olmasına hem de verimli çalışmasını sağlar. Neden hobimizi yeni bir ekonomik kaynak halinde getirmeyelim? 

Yeteneklerinizi geliştirin. Yeni ufuklara merhaba. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder